www.iorenovasjon.no

Hagemøbler av plast

Derfor skal ikke hagestolen sorteres som plast

Vi får fra tid til annen spørsmål om hva som egentlig skal sorteres som plast. Hagestolen av plast er jo, nettopp av plast, eller?

Nøkkelordet er emballasje av plast

Jo da den er av plast – men det betyr ikke at den skal kildesorteres som plast. Det er først og fremst emballasje av plast som skal kildesorteres. Dette kan være plastposer, folie,begere, bokser og flasker av plast, se eksempler på bildet. I innsamlingsordningen ønsker vi ren og tørr plastemballasje. Skitten plastemballasje skylles i kaldt vann og kan rengjøres med oppvaskbørsten. Er det for krevende å rengjøre emballasjen ordentlig, så gjør den bedre nytte i restavfallet. Så, tilbake til hagestolen av plast, den må sorteres som restavfall og leveres på våre gjenvinningsstasjoner. Du også laste ned vår sorteringsguide eller bruke søkemotoren på www.sortere.no dersom du er i tvil. I Indre Østfold leverer de fleste plast til gjenvinning i plastsekker, mens noen fellesløsninger har beholdere. Nøkkelordet for hva som skal leveres er emballasje. Les mer her om hva du gjør dersom du trenger flere plastsekker.

 

Dette skal ikke til gjenvinning

Plastprodukter som ikke er emballasje, f.eks. plastleker, hagemøbler, bøtter, hageslanger, kjøkkenredskaper, vednett mv. Emballasje som har inneholdt oljeprodukter og særlig brannfarlig eller giftig avfall skal leveres som farlig avfall på gjenvinningsstasjonen eller Miljøbilen.

 

Lei en container hos Retura

Har du mye du skal kvitte deg med, kan du leie en container hos Retura Østfold.